Primeiro hai que cocer o interior da cabaza e despois escurrila moi ben (incluso colocando un peso enriba para quitarlle a agua). En xeral , para un kilo de cabaza (hai que ter en conta que ao cocer merma moito) fan falta seis ovos, separando claras e xemas, un pouquiño de zume de limón para subir as claras e dúas culleradas de azucre coas xemas. Antes de botar a fariña, pódese condimentar con algún licor, e despois, o proceso é o dunha filloa normal, botándoas na tixola (na que haberá un pouco de aceite, manteiga ou touciño ) cun pincel. Iso sí, se facemos a masa máis espesa (engadindo maior cantidade de fariña) tamén poderemos convertir esas filloas en tortitas, que son outra sobremesa igualmente saborosa . Pero a listaxe de menús non acaba aquí nin tampouco no popular cabelo de anxo . Recomendámosvos probar a empanada de cabaza (haina doce e salgada ), os fritos de cabaza e incluso incluir este producto na tradicionalísima tortilla de pataca. A excepción deste último plato, o limón é parte importante tanto das filloas coma dos fritos, porque como se di, "a cabaza en sí xa é bastante doce, e ao engadirlle o azucre , aínda acentuamos máis ese sabor, así que o limón rebaixa un pouco».
Xa sabedes que sobremesas podedes preparar , bo proveito e a disfrutar!