mércores, 31 de outubro de 2018

A sobremesa estrela: as chulas

Para quen se anime a preparar as chulas, velaí vai a nosa receita:

Primeiro hai  que cocer o interior  da cabaza  e despois escurrila  moi ben (incluso colocando un peso enriba para quitarlle a agua). En xeral , para un kilo de cabaza (hai que ter en conta que ao cocer merma moito) fan falta seis ovos, separando claras e xemas, un pouquiño de zume de limón para subir as claras e dúas culleradas  de azucre coas xemas. Antes de botar  a fariña, pódese condimentar   con algún licor, e despois, o proceso é o dunha  filloa normal, botándoas na tixola  (na que haberá un pouco de aceite, manteiga  ou touciño ) cun pincel. Iso sí, se facemos a masa máis espesa (engadindo maior cantidade de fariña) tamén poderemos convertir esas filloas en tortitas, que son outra sobremesa  igualmente saborosa . Pero a listaxe de menús non acaba aquí nin tampouco no popular cabelo de anxo . Recomendámosvos  probar a empanada de cabaza  (haina doce e salgada ), os fritos de cabaza e incluso incluir este producto na tradicionalísima tortilla de pataca. A excepción deste último plato, o limón é parte importante tanto das filloas coma dos fritos, porque como se di, "a cabaza  en sí xa é bastante doce, e ao engadirlle o azucre , aínda acentuamos máis ese sabor, así que o limón rebaixa  un pouco».

Xa sabedes que sobremesas podedes preparar , bo proveito  e a disfrutar!

A RECONQUISTA DE VIGO-VEDRUNA

🏰🛡️ Descubrindo a historia de Vigo! 🏰🛡️ Hoxe os pequenos exploradores do primeiro e segundo aventurámonos polas rúas da nosa querida cid...