Bos días a todos:
1.- Hoxe, chegado xa o mes de outubro, toca falar sobre un cereal que trouxo Colón das Américas en 1492.
2.- A recollida do millo ou chamada esfolla é un costume tradicional galego. Sabedes en que consiste?
1.- Sinxelo! Só temos que recoller as espigas, lles quitamos as follas e as barbas e logo as colocamos en sacos que se gardan en hórreos para aguantar o inverno.
2.- É un traballo duro, pero moi divertido!
1.- O millo é un cereal sen gluten, rico en fibra e moi dixestivo que se utiliza para facer deliciosas empanadas recheas de berberechos, carne, etc ou o pan de broa que se elabora con fariñas de millo e de centeo recén peneiradas.
2.- Nada máis saudable que o millo para elaborar unha boa comida ou merenda. Para que digan despois os maiores que non sabemos comer!
1.- Xa cho digo! ata a próxima información!
Ningún comentario:
Publicar un comentario