1.- Bos días a todos.
Xa chega o mes de novembro e con el unha das celebracións máis divertidas para os galegos: O magosto!
2.- O magosto celébrase especialmente na primeira quincena de novembro, entre o Día de Todos os Santos , que é o 1 de novembro e o día de San Martiño , o 11 de novembro.
1.- AAAAHHH, Claro! Por iso o refrán di: “Polo San Martiño faise o magosto con castañas asadas e viño ou mosto".
2.- Sabiades que a castaña é un dos alimentos mais antigos da Humanidade ??Desde o Paleolítico o home aproveitou e alimentouse de castañas e landras.
1.- Si, sabiades que as comían asadas, ou facían fariña das castañas secas ou "pilongas", para alimentarse durante todo o ano?
2.- pois aí vai otra curiosidade : é que a casta;a sea do castiñeiro, que unha árbore nobre non só produce castañas. Dános unha magnífica sombra en verán e leña en inverno. E máis ágora que vén o frío!
2.- Xa cho digo! Pois, non podemos perder os nosos costumes e xa é momento de probar o bo viño novo, producido en setembro, na vendima e de comer ricas castañas asadas ou cocidas con esencia de anís.
1 e 2.- Bo día e bos costumes!!
Xa chega o mes de novembro e con el unha das celebracións máis divertidas para os galegos: O magosto!
1.- AAAAHHH, Claro! Por iso o refrán di: “Polo San Martiño faise o magosto con castañas asadas e viño ou mosto".
2.- Sabiades que a castaña é un dos alimentos mais antigos da Humanidade ??Desde o Paleolítico o home aproveitou e alimentouse de castañas e landras.
1.- Si, sabiades que as comían asadas, ou facían fariña das castañas secas ou "pilongas", para alimentarse durante todo o ano?
2.- pois aí vai otra curiosidade : é que a casta;a sea do castiñeiro, que unha árbore nobre non só produce castañas. Dános unha magnífica sombra en verán e leña en inverno. E máis ágora que vén o frío!
2.- Xa cho digo! Pois, non podemos perder os nosos costumes e xa é momento de probar o bo viño novo, producido en setembro, na vendima e de comer ricas castañas asadas ou cocidas con esencia de anís.
1 e 2.- Bo día e bos costumes!!
Ningún comentario:
Publicar un comentario